Groepsreis Malta

Programma

1ste dag: Brussel – Malta

Samenkomst op de luchthaven van Brussel. Vlucht van Brussel – Malta. Transfer per autocar naar het hotel.  

2de dag: De eerste jaren van de ridders

Ontbijt en vertrek naar ‘Malta Experience’, een multimedia-presentatie over de geschiedenis van Malta. Daarna bezoek aan verschillende locaties: Fort St. Angelo met de ridders op Malta, het paleis van de Inquisiteurs, de Sint-Lawrence kerk en andere locaties. Middagmaal in een plaatselijk restaurant. Avondmaal en overnachting in het hotel.  

3de dag: Mdina

Ontbijt. Bezoek aan Mdina (was tot het einde van de 16 de eeuw de hoofdstad van Malta). Een rit over de Dingli Klippen geeft u de gelegenheid het kasteel Verdala te bezichtigen wat nog steeds in gebruik is. Middagmaal in een plaatselijk restaurant. Avondmaal en overnachting in het hotel.  

4de dag: Havenrondvaart – Silema

Verblijf op basis van halfpension in het hotel. Middagmaal in een plaatselijk restaurant. Havenrondvaart in de Grand Harbour en Marsamxetto Harbour. Aansluitend vrije tijd in Sliema, hier zijn veel winkels en terrasjes.  

5de dag: Valletta

Na het ontbijt bezoek aan Valletta gebouwd door grootmeester Jean-Parisot de la Valette. Het is een juweel van stadsarchitectuur, aangezien de Orde zich de beste militaire en civiele bouwmeesters kon veroorloven. Het Paleis van de grootmeesters, de Sint-Jans kathedraal en het ziekenhuis Sacra Infermeria werden tussen 1571 en 1575 gebouwd. De kathedraal herbergt de beroemde Vlaamse wandtapijten gebaseerd op schilderijen van Rubens en ook meesterwerken van Caravaggio en Mattia Preti. Middagmaal in een plaatselijk restaurant. Avondmaal en overnachting in het hotel.  

6de dag: Gozo

Ontbijt. Bezoek aan Gozo, het zustereiland van Malta. Op één van de drie heuvels waakt een citadel over het eiland. Er woont niemand meer in de citadel maar er staat een interessant archeologisch museum en een kathedraal. Wie Gozo bezoekt verwondert zich over de wonderlijke, natuurlijke schoonheid van het eiland. Een bezoek aan de prehistorische Ggantija tempels staat ook op het programma. Middagmaal in een plaatselijk restaurant. Avondmaal en overnachting in het hotel.  

7de dag: Botanische tuinen en blauwe grot

Ontbijt. In de voormiddag bezoek aan de botanische tuinen bij het presidentieel Paleis in San Anton. Bezoek aan de blauwe grot waar in het heldere water het zonlicht vrolijk weerkaatst. Middagmaal in een plaatselijk restaurant. De namiddag is vrij voor eigen ondernemingen. Avondmaal en overnachting.  

8ste dag: Malta – Brussel

Ontbijt. Vrije dag, middagmaal in het hotel. Op het gepaste uur transfer per autocar naar de luchthaven. Samenkomst op deluchthaven van Malta, 2 uren voor vertrek. Vlucht Malta – Brussel.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens