Groepsreis Porto

Programma

1ste dag: Brussel – Porto

Samenkomst in de vertrekhal van Zaventem. De groep dient minstens 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn aan de incheckbalie. Vlucht SN3811 met vertrek om 10u30 in Brussel en aankomst om 12u05 in Porto. Ontmoeting met de buschauffeur + de Nederlandstalige gids. Rit naar Ribeira, het charmante centrum van Porto, en middagmaal in een restaurant om 13u30. Na de lunch kleine wandeling in Ribeira de Gaia. Het sfeervolle oude centrum ligt aan de rivier de Douro. Kleurige huizen, smalle straatjes, restaurants en traditionele Port-boten geven de wijk een schilderachtige aanblik. Daarna bezoek aan de Portwijn kelder Sandeman, gelegen aan de rivier Douro. Begeleid bezoek door een lokale gids en degustatie van 2 glazen Port. Daarna intrek in het hotel en avondmaal in een nabij gelegen restaurant. Overnachting.  

2de dag: Porto

Na het ontbijt kennismaking met Porto, panoramische stadstour: bezoek aan Sé do Porto, de kathedraal van Porto en één van de oudste monumenten in de stad. Deze kathedraal ligt op de hoogste heuvel van de oude binnenstad. Vanaf het plein voor de kathedraal, Torreiro da Sé, heeft u een geweldig uitzicht. Vervolgens langs het station Estacao de Sao Bento, één van de mooiste stations ter wereld. Welbekend voor de azulejos, de beschilderde tegels die de stationshal sieren. Nadien nog langs Rua das Flores, bezoek Palácio da Bolsa en de Sint Franciscuskerk. Om 12u30 per bus naar Foz en om 13u00 middagmaal in een restaurant in Boavista. Na de lunch om 15u00 bezoek aan Casa da Musica met lokale gids. Het in 2005 geopende concertgebouw Casa da Musica zou volgens de intentie van de Nederlandse architect Rem Koolhaas een object uit de wereldruimte moeten zijn, maar het wordt ook wel “schoenendoos” genoemd. Het transparante cultuurpaleis wil openstaan voor de stad een haar inwoners. Volgens dit principe zijn zelfs de repetitie- en verblijfsruimtes van de musici van buitenaf te zien. Rit naar Cordoaria en wandeling in Clérigos met wandeling langs Livraria Lello, de beroemde Harry Potter boekenwinkel. De prachtige trappen, eindeloze boekenplanken en prachtig art nouveau decor is een must-see. Rit naar het hotel en avondmaal in een nabij gelegen restaurant. Overnachting.

3de dag: Porto – Aveiro – Porto

Na het ontbijt vertrek naar de universiteitsstad Aveiro en bezoek aan Costa Nova. Het meest pittoreske beeld van Costa Nova zijn de houten huisjes met strepen in felle kleuren, die afgewisseld zijn met helwitte strepen. Ze werden vroeger door de vissers gebouwd om te schuilen en om het visgerei in op te bergen. Tegenwoordig zijn ze gerestaureerd en doen ze dienst als vakantiewoningen. Boottocht op de kanalen in Aveiro. Om 13u00 middagmaal in een restaurant in Aveiro. Daarna bezoek aan Museum Santa Joana Princesa in Aveiro, een voormalig klooster waar prinses Santa Joana de laatste jaren van haar leven verbleef tot aan haar dood in 1490. Rit naar het hotel in Porto. Avondmaal in een nabij gelegen restaurant. Overnachting.  

4de dag: Porto – Braga – Porto

Na het ontbijt vertrek naar Braga, één van de oudste steden van het land. De stad wordt ook wel gezien als de meest heilige stad, waardoor het ook wel het “Rome van Portugal” wordt genoemd. De diverse kerken, kloosters en architectuur doen de stad zeker lijken op Rome. Bezoek aan de kathedraal Sé, gebouwd in opdracht van de eerste koning van Portugal, die hier ook begraven ligt met zijn vrouw. Daarnaast ligt het meest spectaculaire heiligdom van Portugal, genaamd Bom Jesus do Monte. Een bedevaartsoord gebouwd op een heuvel. Middagmaal in een restaurant om 13u00. Vervolgens bezoek aan de middeleeuwse sfeer van Guimarães met het majestueuze Paleis Duques de Bragança. Rit naar het hotel in Porto. Avondmaal in een nabij gelegen restaurant. Overnachting.  

5de dag: Porto – Barcelos – Ponte de Lima – Viana do Castelo – Vila do Conde – Porto

Na het ontbijt vertrek naar het provinciestadje Barcelos, één van de meest bekende plaatsjes van de kunstnijverheid in de Minho streek. Bezoek aan de grootste kunstnijverheidsmarkt van Portugal. Elke donderdag wordt op de met bomen begroeide, centraal gelegen Campo da Republica de grootste weekmarkt van Portugal gehouden. Echt een belevenis! Vervolgens rit naar Ponte de Lima. Te midden van dichtbegroeide heuvels ligt het charmante Ponte de Lima dat 3000 inwoners telt. U ziet hier een heel ensemble van herenhuizen in Manuelstijl. Voor de behoudzame renovatie kreeg het plaatsje zelfs een hoge EU-onderscheiding. Middagmaal in een restaurant in Ponte de Lima om 13:00. Daarna bezoek aan Viana do Castelo. De inwoners van deze stad kunnen er trots op zijn dat hun stad bijzonder mooi is. De tegenhanger van het verkeersluwe historische centrum is de waterkant, die befaamde Portugese architecten in eigentijdse stijl hebben opgeknapt. Fotostop in Miradouro de Santa Luzia. Door naar Vila do Conde. Dankzij talrijke historische bezienswaardigheden, en mooie ligging tussen de Rio Ave en de Atlantische Oceaan, en de culturele betrokkenheid van de gemeente heeft deze ‘Stad van de Graaf’ zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke bestemming. Wandeling langs het Clarissenklooster en het Santa Clara Aquaduct. Bij het zachte avondlicht is het aquaduct met 999 bogen, dat het klooster vroeger van water voorzag, op z’n mooist. Het is 7km lang en stamt uit het begin van de 18de eeuw. Rit naar het hotel in Porto. Avondmaal in een nabij gelegen restaurant. Overnachting.  

6de dag: Porto – Miramar – Penafiel – Porto

Na het ontbijt vertrek naar Porto. Door naar Rua de Santa Catarina en wandeling langs Sto Ildefonso, Café Magestic, Capela das Almas. Om 10u15 bezoek aan Mercado do Bolhão. Bezoek aan Museu Nacional Soares dos Reis. Dit museum bevindt zich in een neoklassiek paleis uit de 18e eeuw en staat op de lijst van nationale monumenten. Het bezicht een bijzondere collectie schilderijen van Portugese schilders uit de 19e en 20e eeuw. Vertrek naar Miramar. Bezoek aan de Santuário do Senhor da Pedra – Miramar. Dit heiligdom werd tussen 1740 en 1747 gebouwd, midden in de baroktijd, maar de details zijn toen niet geheel afgemaakt, waardoor het lijkt alsof sommige ramen omgekeerd staan. Het is toegewijd aan Senhor da Pedra en het religieuze feest ter ere van de heilige wordt jaarlijks op 28 mei gehouden. Om 13u30 middagmaal in een restaurant in Miramar. Door naar Penafiel en om 16u00 bezoek aan de wijngaard Quinta da Aveleda en proeverij van de friszure wijn Vinho Verde (groene wijn). De wijngaarden van de Vinho Verde DOC regio strekken zich uit over de groene heuvels van de Costa Verde. Terug naar Porto. Avondmaal in een restaurant. Overnachting.  

7de dag: Porto – Ribeira – Porto

Met de boot langs de wijngaarden aan de Douro. De Douro-vallei herbergt heerlijke schatten en brengt u naar de Porto wijnroute. U zal deze ongeloofelijke wijngaard bewonderen die zich uitstrekt over een honderdtal kilometers langs de Douro tot aan de Spaanse grens en die geplant werd op trappen. De “Golden River” staat sinds 2001 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt zijn gelukkige passagiers een fascinerend panorama tussen de terrasvormige wijngaarden zover het oog kan reiken. Programma: 09:00 – Vertrek van Ribeira – Porto. Ontbijt aan boord. Dam Crestuma/Lever. Aperitiven en lunch aan boord. Dam Carrapatelo. 16:30 – Aankomst in Régua. Bezoek en degustatie Port. 18:30 – Vertrek per bus naar Porto. 20:30 – Aankomst in Porto. Rit naar het hotel. Avondmaal in een nabij gelegen restaurant. Overnachting.  

8de dag: Porto – Brussel

Ontbijt in het hotel. In de ochtend vrije besteding van de voormiddag. Middagmaal in een restaurant in Porto om 12:30. Op het gepast uur transfer naar het vliegveld van Zaventem. De groep dient minstens 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn aan de incheckbalie. Vlucht SN3810 met vertrek om 17u00 en aankomst in Brussel om 20u20.  

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens