Groepsreis Puglia

Programma

1ste dag: Brussel – Bari – Alberobello

Samenkomst op de luchthaven van Brussel aan de check in balie van Brussels Airlines. We moeten minstens 2 uur op voorhand aanwezig zijn op het vliegveld. Vlucht met vertrek om en aankomst om. Transfer van het vliegveld naar Alberobello. Bezoek aan Alberobello. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.  

2de dag: Alberobello – Matera – Alberobello

Na het ontbijt vertrek voor bezoek aan Matera gelegen aan de rand van de ravijn Gravina. Matera is vooral bekend om haar ‘Sassi’, grotwoningen uit rotsen gehouwen. Matera is ook benoemd tot culturele hoofdstad van Europa 2019. Lunch in een restaurant in Matera. Rit naar Alberobello voor een stadswandeling. Avondmaal in het hotel en overnachting.  

3de dag: Alberobello – Polignano A Mare – Alberobello

Ontbijt. Bezoek aan Polignano, geboorteplaats van Domenico Modugno zanger van het beroemde liedje ‘Volare’. Bezoek aan Bari, de hoofdstad van Puglia. Wij maken kennis met het historisch centrum, de Sint-Nicolaas kerk en de Sint-Sabinus kerk. Middagmaal in een restaurant. Rit naar het hotel in Alberobello voor het  avondmaal en overnachting.  

4de dag: Alberobello – Locorotondo – Martina Franca – Lecce

Ontbijt en vertrek. We bezoeken een olijfoliefabriek en vervolgens één van de mooiste plaatsen in de Valle d’Itria ‘Locorotondo’. Onze volgende stop is Martina Franca voor middagmaal in een restaurant. Bezoek aan de stad. Deze plaats was ontstaan als herders-gemeenschap en kende een bloeiperiode in de 18de eeuw. De meeste monumenten in het historisch centrum dateren ook uit deze periode. Daarna verder naar Lecce. Intrek in het hotel in Lecce, avondmaal en overnachting.  

5de dag: Lecce

Ontbijt. Vandaag staat Lecce op het programma. Wij maken een mooie wandeling langs de stadspaleizen, kerken en kloosters van deze barokstad. De Santa Croce en het palazzo Celestino, de imposante toegangspoort Porta Napoli, het prachtige domplein en natuurlijk de kathedraal, het plein met de naam van de patroonheilige van de stad ‘Oronzo’ met het Romeinse amfitheater en nog veel meer passeren de revue. Er is ook een beetje tijd voor eigen bezoeken. Middagmaal in een restaurant. Avondmaal in het hotel in Lecce en overnachting.  

6de dag: Lecce – Gallipoli – Porto Cesareo – Galatina – Lecce

Na het ontbijt rijden wij naar de havenstad Gallipoli, ook de parel van de Ionische zee genoemd. Wij maken een wandeling over de bastions langs de vele stadspaleisjes en kerkjes en door de pittoreske straatjes komen we uit bij de kathedraal. Eventueel bezoek aan een ondergrondse olijfoliemolen. Vervolgens rijden we voor de lunch naar het vissersdorp Porto Cesareo. Middagmaal in een restaurant. Daarna tijd voor een wandeling op het strand. In Galatina bezoeken we het historisch centrum met de prachtige basilica di Santa Caterina. Avondmaal in het hotel in Lecce en overnachting.  

7de dag: Lecce – Leuca – Otranto – Lecce

Ontbijt. Bezoek aan Santa Maria Di Leuca, het zuidelijkste punt van de Salento. Hier kan men de samenvloeing van twee zeeën zien, de Adriatische en de Ionische. In Castro bezoekt u de mooie grotte di Zinzulusa. Als afsluiter van deze reis, een bezoek aan Otranto en haar prachtige kust. Het deel vanaf Santa Maria di Leuca via Castro tot Otranto is het mooiste deel. Gelegen aan de Adriatische zee is Otranto de perfecte stop voor een lunch maar ook haar monumenten zijn een must. We maken een wandeling over de bastions en bezoeken de Petruskerk, de byzantijnse kerk en de kathedraal met de beroemde mozaïeken en de crypte. Avondmaal en overnachting in Lecce.  

8ste dag: Lecce – Bari – Brussel

Ontbijt en transfer naar het vliegveld van Bari. We moeten minstens 2 uur op voorhand aanwezig zijn op het vliegveld. Vlucht met vertrek om en aankomst om.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens