Groepsreis Sicilië

Programma

1ste dag: Brussel – Palermo

Twee uren voor vertrek aanwezig zijn aan de check in balie. Vlucht Brussel – Palermo. Onze plaatselijke touringcar met chauffeur en gids staat klaar. Transfer naar het hotel. Vrij middagmaal. Eerste kennismaking, avondmaal en overnachting.  

2de dag: Palermo – Monreale – Cafalù – Palermo

Na het versterkt ontbijt vertrek met de touringcar naar Monreale. Bezoek aan de kathedraal en de chiostro. Middagmaal in een restaurant in Monreale. Namiddag verder naar Cefalu’. Na het bezoek terug naar Palermo voor avondmaal en overnachting in het hotel.  

3de dag: Palermo – Trapani – Palermo

Na het versterkt ontbijt vertrek richting Trapani. Bezoek aan de oude stad Erice, gelegen boven Trapani. In Erice tijd voor koffie. Erice is beroemd om zijn heerlijke bitterkoekjes! Omstreeks 12:00 à 12:30 uur aankomst bij Cantina Ottoventi voor degustatie en light lunch. Terug naar Palermo, korte rondrit, bezoek kathedraal en vervolgens vrije tijd in de buurt van Teatro Massimo (daar zijn winkels en eventueel musea). Terug naar het hotel in Palermo voor het avondmaal en overnachting.  

4de dag: Palermo – Calatafimi Segesta – Marinella Di Selinunte – Agrigento

Na het versterkt ontbijt vertrek naar Segesta: bezoek tempelcomplex. Vertrek richting Selinunte. Middagmaal in een restaurant in Marinella di Selinunte en dan bezoek aan Selinunte. Verder naar Agrigento. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.  

5de dag: Agrigento – Piazza Armerina – Caltagirone – Ragusa

Na het versterkt ontbijt bezoek aan de tempels van Agrigento. Verder naar Piazza Armerina waar het middagmaal wordt voorzien gevolgd door een wandeling. Vertrek naar Caltagirone: korte stop voor een wandeling door deze stad. Rit naar Ragusa. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.  

6de dag: Ragusa – Noto – Siracusa – Taormina

Vertrek na het versterkt ontbijt. Aankomst in Noto en wandeling door de stad. Siracusa: middagmaal in een restaurant en wandeling door de oude stadskern en naar de parco archeologico. Verder naar Taormina. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.  

7de dag: Taormina

Versterkt ontbijt. Excursie naar de krater van de Etna is mogelijk. Vrij middagmaal. Avondmaal in het hotel en overnachting.  

8ste dag: Taormina – Catania – Brussel

Versterkt ontbijt en transfer naar de luchthaven van Catania. Minsten 2 uur voor vertrek aanwezig zijn aan de check in  balie. Vlucht Catania – Brussel.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens