Groepsreis Wijn en gastronomie

Programma

1ste dag: België – vertrek

Vertrek in de late namiddag per touringcar. Nachtrit naar Italië met twee chauffeurs. Avondmaal zelf meenemen.

 

2de dag: Pisa

Facultatief ontbijt. Aankomst in Pisa. Bezoek aan Pisa en omgeving met o.a. het Baptisterium, de Dom, de Scheve Toren, het Campo Santo, het kartuizerklooster van Calci, Torre del Lago Puccini … Diner met lokale specialiteiten in een restaurant. Overnachting.

 

3de dag: Pisa – Lucca – Montecatini Terme – Pistoia – Tavernelle

Lucca is een prachtige ommuurde middeleeuwse stad, ook wel bekend als de stad van de 100 kerken en als de geboorteplaats van Giacomo Puccini en Luigi Boccherini.. Vervolgens gaan we naar Motecatini Terme. Men beweert dat na een bezoek aan dit gastvrij stadje met haar 9 thermale inrichtingen, haar vele parken, winkeltjes en terrassen, stress nog slechts een herinnering is. Ten slotte doen we nog Pistoia aan, een belangrijke Toscaanse kunststad met vele pleinen, kerken, paleizen en musea. ’s Avonds aankomst in Tavernelle. Diner met lokale specialiteiten. Overnachting.

 

4de dag: Tavernelle – excursie

Vertrek naar Empoli en San Miniato, twee kleine, weinig bekende steden, die echter artistiek heel veel te bieden hebben. In Vinci, de geboorteplaats van de grote Leonardo, bezoeken wij het museum  waar  zijn  grootste uitvindingen tentoongesteld staan. Verder bezoek aan Poggio a Caiano, één van de mooiste Medici-steden. Terug naar Tavernelle. Diner met lokale specialiteiten. Overnachting.

 

5de dag: Tavernelle – Montecastello di Vibio 

Na het ontbijt, vertrek naar de schilderachtige plaatsen Impruneta, Greve en Castellina in Chianti. Wij passeren de “Chiantigiana” en steken de heuvels van Chianti over. Wij passeren het kasteel Broglio en zijn landbouwdomein (bekend voor zijn Chiantiwijnen). Dan vervolgen we onze weg naar Castiglione del Lago dat een schitterend uitzicht biedt op het Trasimeense meer. De laatste halte vandaag is Montecastello di Vibio. Diner met lokale specialiteiten. Overnachting.

 

6de dag: Montecastello di Vibio – excursie

Vertrek naar Bavagna en Montefalco (oude Umbrische burchten), Spoleto (Umbrische stad waar het belang van de relatie tussen mens en natuur in een harmonisch scenarium is weergegeven), de bronnen van Clitunno en de waterval van Marmore. Terug naar het hotel. Diner met lokale specialiteiten. Overnachting.

 

7de dag: Montecastello di Vibio – Volterra

Wij vertrekken opnieuw naar Toscane. We bezoeken Pitigliano, Sovana en Sorana, oude gehuchten  langs  de oever van de Maremma waar wij van onvergetelijke panorama’s genieten. Daarna zetten wij koers naar de oude 15de-eeuwse dorpjes Pienza, Montalcino en Montepulciano. Dan gaan we via Bagni di Petriolo, Monticiano, Larderello en Pomarance naar Volterra. Diner met lokale specialiteiten. Overnachting.

 

8ste dag: Volterra – excursie

Bezoek aan Volterra, een oude 9de-eeuwse Etruskische stad die later een Romeinse kolonie werd. Enkele bezienswaardigheden zijn Museo Etrusco Guarnacci, Pinacoteca e Museo Civico, Museo d’Arte Sacra. Verder vindt u in Volterra vele typische ambachtelijke winkeltjes met kleine en grote kunstwerken uit albast. Hierop volgt een bezoek aan San Gimignano. In 1928 werd San Gimignano tot nationaal monument verklaard. U bezoekt de Dom, het Paleis van de Podestà, de Rocca, de kerken van San Agostino en San Pietro. Verder naar Certaldo, een middeleeuws stadje waar Boccaccio de laatste jaren zijn bewogen leven doorbracht en waar hij ‘Il Decamerone’ schreef. Terug naar het hotel. Diner met lokale specialiteiten. Overnachting.

 

9de dag: Volterra – vertrek

Vrije voormiddag voor uw persoonlijke bezoeken of shopping. In de loop van de namiddag aanvang van de terugreis. Nachtrit met twee chauffeurs.

 

10de dag: België

Facultatief ontbijt. Aankomst thuis.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens