Schoolreis Athene, Klassiek Griekenland en de Meteoren

Vlieg- en autocarvakantie van 8 dagen in half- of volpension

Brussel-Athene-Tolo-Olympia-Delphi-Kalambaka

Schoolreis programma

1ste dag: Brussel – Athene

Vlucht Brussel – Athene. Verwelkoming in Athene door onze agent en transfer per autocar naar het hotel. Kennismaking, avondmaal en overnachting.

 

2de dag: Athene

Ontbijten en dan een bezoek brengen aan de Acropolis, het museum van de Acropolis, de Agora en het nieuwe stadsgedeelte. In de namiddag bezoekt u het archeologisch museum en de oude stad. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

3de dag: Athene – Tolo

Om 8u ’s morgens, na een vroeg ontbijt, vertrekt u voor een rondrit van 5 dagen door het klassieke Griekenland. Het Kanaal van Korinthe wordt uw eerste halte. Hier heeft u de mogelijkheid om onvergetelijke foto’s te maken. U moet zeker genieten van de lekkere Griekse souvlakis. De rit gaat vervolgens verder naar Oud Korinthe, waar een bezoek wordt gebracht aan de archeologische site en het museum. Vertrek naar Mycene, via Nemea en Argos. In Mycene, brengt u een bezoek aan de archeologische site en het graf van Agamemnon. In de namiddag bezoeken wij Epidaurus, musea en theater. Na dit bezoek rijdt u verder naar Tolo. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

4de dag: Tolo – Olympia

Omstreeks 8 uur, eveneens na een vroeg ontbijt, vertrek naar Olympia. U rijdt via Argos, Tripolis, Megaloupolis, Zevgolatio en Kalo Nero naar Olympia. Intrek in het hotel. In de namiddag bezoek aan de archeologische site en de musea. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

5de dag: Olympia – Delphi

Via Pirgos vertrekt u naar Patras waar u een bezoek brengt aan de kerk van Sint Andreas. Overtocht per ferry-boot van Rion naar Antirion. Rit naar Nafpaktos en Itea, verder via de vallei van Anfissa, waar de 4.000 olijfbomen een echt schouwspel zijn, naar Delphi. Intrek in het hotel. ’s Namiddags brengt u een bezoek aan de archeologische site met o.a. de tempel van Apollo, Castaglia en het stadion. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

6de dag: Delphi – Kalambaka

In de voormiddag bezoeken wij het museum van Delphi. In de namiddag vertrek naar de Meteoren via Lamia, Karditsa, Trikala naar Kalambaka. Intrek in het hotel. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

7de dag: Kalambaka – Athene

Twee kloosters van de Meteoren staan op het bezoekprogramma. Daarna vertrek naar Athene via Trikala, Karditsa, Lamia, Thermopyles (met een kort bezoek aan Leonidas) en Kammena Vourla. Aankomst in Athene omstreeks 17u.30. Intrek in het hotel. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

8ste dag: Athene – Brussel

Na het ontbijt in het hotel volgt de transfer naar de luchthaven. Aansluitend vlucht naar Brussel.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens