Schoolreis Athene, Klassiek Griekenland en Kreta

Vlieg- en autocarreis van 10 dagen in half- of volpension
Brussel – Athene – Tolo – Olympia – Delphi – Piraeus – Heraklion

Schoolreis programma

1ste dag: Brussel – Athene

Vlucht Brussel – Athene. Verwelkoming door onze agent en transfer per autocar naar het hotel. Avondmaal, vrije avond en overnachting. Verblijf in Athene op basis van half pension.

2de dag: Athene

Wij ontbijten en brengen dan een bezoek aan de Acropolis, het museum, het klooster van Kaissariani en de oude stad. De namiddag is vrij voor uw persoonlijke bezoeken.

3de dag: Athene – Tolo

Wij starten voor een 4-daagse rondreis. Via Korinthe rijden wij naar Mycene. In de namiddag bezoeken wij Epidaurus. Daarop rijden wij verder naar Tolo, waar wij onze intrek nemen in het hotel. Avondmaal en overnachting.

4de dag: Tolo – Olympia

Via Argos vertrekken wij naar Tripolis, Megalou-polis, Kalo Nero en Olympia. Inchecken in het hotel. ‘s Namiddags bezoeken wij de archeologische site en de musea. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

5de dag: Olympia – Delphi

Vandaag staat Delphi op het programma. Wij rijden via Pirgos en Amaliada naar Patras (bezoek aan de kerk van Sint-Andreas). Overtocht per ferry-boot van Rion naar Antirion. Wij rijden verder naar Nafpaktos en Itea, nemen de vallei van Anfissa met haar 4.000 olijfbomen en arriveren uiteindelijk in Delphi, de orakelstad bij uitstek in het oude Griekenland.

Intrek in het hotel en in de namiddag bezoeken wij de ar- cheologische site met o.a. de tempel van Apollo, Castaglia en het stadion. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

6de dag: Delphi – Piraeus

Wij brengen een laatste bezoek aan de stad en het museum, want in de namiddag vertrekken wij naar Piraeus, met onderweg een bezoek aan het klooster van Ossios Loukas. In Piraeus inscheping op de ferry-boot met bestemming Heraklion (Kreta). Avondmaal en overnachting aan boord (toeristenklasse – vierpersoonscabines).

7de dag: Heraklion

Aankomst in Heraklion in de vroege morgen. Transfer naar het hotel en ontbijt. Daarna bezoek aan Ag. Nikolaos en Critsa. In de namiddag keren wij terug naar Heraklion. Avondmaal en overnachting.

8ste dag: Heraklion

Verblijf in Heraklion op basis van halfpension. U bezoekt er Phaistos, Gortis en Matala.

9de dag: Heraklion – Athene

Na het ontbijt bezoeken wij Knossos en het museum. In de na-middag transfer naar de haven van Heraklion en inscheping op de ferry-boot met bestemming Athene. Avondmaal en overnachting aan boord (toeristenklasse – vierpersoonsca-bines).

10de dag: Athene – Brussel

Aankomst in de haven van Piraeus. Transfer naar de luchthaven en aansluitend vlucht naar Brussel.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens