Schoolreis Athene, Klassiek Griekenland, Santorini en Kreta

Vlieg- en autocarreis van 12 dagen in half- of volpension

Brussel – Athene – Tolo – Olympia – Delphi – Santorini – Heraklion

Schoolreis programma

1ste dag: Brussel – Athene

Vlucht Brussel – Athene. Verwelkoming door onze agent en transfer per autocar naar het hotel. Avondmaal, vrije avond en overnachting. Verblijf op basis van half pension.

 

2de dag: Athene

In de voormiddag bezoekt u o.a. de wereldberoemde Acropo-lis, het museum, het klooster van Kaissariani en het oude stadsgedeelte. De namiddag is vrij voor uw geprefereerde bezoeken.

 

3de dag: Athene – Tolo

Vertrek voor een vierdaagse rondreis door het oude Griekenland. Via Korinthe loopt de route naar Mycene, met in de namiddag een bezoek aan Epidaurus. In Tolo nemen wij intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

4de dag: Tolo – Olympia

Via Argos, Tripolis, Megaloupolis en Kalo Nero rijden wij naar het oude Olympia. Inchecken in het hotel. In de namiddag bezoek aan de archeologische site en de musea. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

5de dag: Olympia – Delphi

Wij rijden via Pirgos en Amaliada naar Patras, waar u een be-zoek kan brengen aan de kerk van Sint-Andreas. Overtocht per ferry-boot van Rion naar Antirion, naar Nafpaktos en Itea. De rit gaat verder via de vallei van Anfissa (waar de 4.000 olijfbomen een echt schouwspel zijn) naar de beroemde orakelstad Delphi. Intrek in het hotel. In de namiddag kan u de archeologische site bezoeken, met o.a. de tempel van Apollo, Castaglia en het stadion. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

6de dag: Delphi – Athene

In de voormiddag gaat het bezoek aan de stad en het museum verder, uiteraard na het ontbijt. In de namiddag bezoeken wij Ossios Lukas en rijden dan verder door naar Athene. Inchecken in het hotel, avondmaal en overnachting.

 

7de dag: Athene – Santorini

Na een vroeg ontbijt vertrekken wij naar de haven van Piraeus, voor inscheping op de ferry-boot met bestemming Santorini (ca. 7 uren varen). Aankomst op Santorini. Transfer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

 

8ste dag: Santorini – Heraklion

Vandaag staan er in de voormiddag bezoeken op het programma aan Acrotiri en het oude Thira. In de namiddag rijdt u naar de haven van Santorini met inscheping met bestemming Heraklion . Er is een facultatief avondmaal aan boord van de boot voorzien. Aankomst in Heraklion, werwelkoming en transfer naar het hotel. Overnachting.

 

9de dag: Heraklion – excursie

Deze dag is volledig gevuld met een excursie naar Gortis, Faistos en Ag. Triada. ’s Avonds terug naar Heraklion. Avondmaal en overnachting.

 

10de dag: Heraklion – excursie

Excursie naar Agios Nikolaos, Gournia en Sitia. ‘s Avonds terug naar Heraklion. Avondmaal en overnachting.

 

11de dag : Heraklion – Athene

Een bezoek aan het museum van Heraklion en Knossos vullen de voormiddag. In de namiddag transfer naar de haven van Heraklion en inscheping op de ferry-boot met bestemming Piraeus. Avondmaal en overnachting aan boord van de boot (toeristenklasse – vierpersoonscabines).

 

12de dag: Athene – Brussel

’s Morgens aankomst in Piraeus. Transfer naar de luchthaven van Athene en aansluitend vlucht naar Brussel.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens

Leerkracht, directie, administratief bediende, student