Schoolreis Grote Spanjereis

Autocarrreis van 12 dagen in half- of volpension

België, Bayonne, Madrid, Toledo, Cordoba, Sevila, Jerez, Ronda, Granada, Murcia, Valencia, Barcelona,

Schoolreis programma

1ste dag: België – Bayonne

Vertrek ’s morgens per touringcar. Via Parijs, Tours, Poitiers en Bordeaux naar Bayonne. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

 

2de dag: Bayonne – Madrid

Vertrek na het ontbijt. Via Burgos (bezoek aan de Santa-Maria kathedraal) en Aranda de Duero naar Madrid. Intrek in het hotel, avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

3de dag: Madrid

Stadsrondrit met bezoek aan het Koninklijk Paleis (bekend om zijn weelderige versieringen) en aan het Prado-museum. Namiddag naar Escorial: indrukwekkend kloosterpaleis, gebouwd door Filips II. Terug naar Madrid voor avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

4de dag: Madrid – Toledo – Cordoba

In de voormiddag vertrek naar Toledo. Deze middeleeuwse stad ligt langs de Taag, op een heuvel. U bewondert de unieke Moresque stijl van de gothische kathedraal (1227). Verder bezoekt u het klooster van San Juan de los Reyes (tweede helft van de 15de eeuw), de oude Moorse moskee, een prachtige groep Mudejar-kerken uit de 12de, 13de en 14de eeuw die drie godsdiensten voorstellen (de synagogen van Transito en Santa Maria la Blanca, de kerken van Santo Tomé, Santa Leocadia en Santiago del Arrabal en tenslotte de moskee van de Tornerias). Vervolgens bezoek aan de ruïnes van de Moorse en Mudejar-muren, de Puerta Antigua de Bisarga en de Puerta del Sol, de Alcazar en het museum van El Greco. Na het bezoek vertrek via Madridejos en La Mancha naar Cordoba. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

 

5de dag: Cordoba – Sevilla

Bezoek aan Cordoba met o.a. de Moorse moskee (één van de mooiste ter wereld); de Moorse stadsmuren (8ste, 9de en 10de eeuw), de oude Joodse synagoge (14de eeuw), de oude wijk met haar pittoreske patio’s, paleizen in renaissance en barok stijl en de Medina Azahara (ruïnes van het groot paleis van Caliph Abderraman III). In de late namiddag vertrek naar Sevilla. Inchecken in het hotel, avondmaal en overnachting.

 

6de dag: Sevilla

Bezoek aan Sevilla met o.a. de Giralda, de oude minaret van de Moslemmoskee, de Moorse stadsmuren, de Torre de Oro, de Alcazar (14de eeuwse burcht dat een prachtig voorbeeld is van de decoratieve kunst van de Mudejars), de kerken van San Pablo en Santa Martina, de gothische kathedraal uit de 14de eeuw, het oude stadhuis, de gothische kerk van Santa Paula, het huis van Pilatos (renaissancepaleis).

 

7de dag: Sevilla – Jerez – Ronda – Granada

Na het ontbijt vertrek naar het zuiden. Via Jerez (men beweert dat hier de beste wijn van Spanje wordt geproduceerd) naar Ronda. Ronda is een bijzonder mooie, typische Andalousische stad met een arena uit 1785. In deze stad werden de eerste “corrida’s” gehouden. Via schilderachtige landschappen bereikt u Granada. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

 

8ste dag: Granada

Het hoogtepunt van deze reis is Granada! U bezoekt de Alhambra (een meesterwerk uit de tweede gouden eeuw van de Spaans- Arabische kunst), de Generalife (een kleiner paleis omringd door prachtige tuinen), de Genil Alcazar (burcht uit de 14de eeuw gebouwd over de rivier Genil), de Daralhorra Alcazar (een oude Moorse burcht uit de 15de eeuw), de Alhondiga of Carbon Residence (een huis met een prachtige gevel, een overblijfsel van de Moorse adel), de barokke kerk van Sagrario (begin 18de eeuw) en de Cartuja (barokke kerk uit de 18de eeuw).

 

9de dag: Granada – Murcia – Valencia

Na het ontbijt verlaat u Granada en volgt de Sierra Nevada tot Murcia. Via Elche (korte halte) en de Costa Blanca bereikt u Valencia. Intrek in het hotel, avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

10de dag: Valencia – Barcelona

Via de Costa del Azahar en de Costa Dorada gaat de reis naar Barcelona. Bezoek aan de Catalaanse hoofdstad met o.a. Pueblo Español, de Plaza, de Sagrada Familia van Gaudi, de Plaza Catalunya en de Barrio Gotico. Avondmaal en overnachting.

 

11de dag: Barcelona – vertrek

U kan nog even persoonlijke bezienswaardigheden bezoeken of gaan shoppen. In de namiddag aanvang van de terugreis naar België. Langs de Costa Brava naar de Spaans-Franse grens en verder via Perpignan, Nîmes, Lyon, door de streek van Beaujolais en Bourgondië, Dijon, Nancy, Metz en Luxemburg naar België. Nachtreis met twee chauffeurs.

 

12de dag: België

Aankomst in de loop van de dag in België.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens