Schoolreis Istanbul en Cappadocië

Schoolreis programma

1ste dag: Brussel – Istanbul

Vlucht Brussel – Istanbul. Verwelkoming door onze agent in de luchthaven van Istanbul. Eerste kennismaking met de stad (afhankelijk van het uur van aankomst), intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

 

2de dag: Istanbul

Waar Europa eindigt en Azië begint, ligt het sprookjesachtige Istanbul. Er hangt een sfeer van 1001 nachten. Historische gebouwen uit het Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse Rijk zijn over heel de stad te bewonderen. Het mysterieuze Istanbul, met zowel een westers als een oosters karakter, laat een diepe indruk op elke bezoeker. Graag helpen wij u bij het programmeren van uw bezoeken aan o.a. de Blauwe Moskee, de Solimanmoskee, de Aya Sophia, het Topkapipaleis en shopping in de Grand Bazar. Verblijf op basis van halfpension.

 

3de dag: Istanbul – Ankar

Vertrek na het ontbijt en aankomst in Ankara in de late namiddag. Eerste kennismaking, avondmaal en overnachting.

 

4de dag: Ankara – Cappadocië

Bezoek aan de stad. Enkele blikvangers: het museum van de Anatolische culturen, Hacy Bayram Cami (de belangrijkste moskee van Ankara), de tempel van  Augustus (vóór  de  komst van de Romeinen gebouwd om de vruchtbaarheidsgodin te eren), Kocatepe Cami (de grootste moskee van Turkije), het museum van de onafhankelijkheid, het etnografisch museum, het mausoleum van Atatürk en de Atatürk Bulvari (belangrijkste verkeersader van de stad). In de namiddag vertrek naar Cappadocië. Avondmaal en overnachting.

 

5de dag: Cappadocië

Daguitstap naar de Göreme-vallei met haar tientallen kerkjes. Er wordt een halte voorzien in Zelve, Uchisar en Avanos.

 

6de dag: Cappadocië – Bolu

Bezoek aan de ondergrondse steden Derinkuy en Kaymakli. In de namiddag vertrekken wij naar Bolu. Met haar meren en omringd door een dicht woud wordt Bolu als een betoverende plaats omschreven. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

7de dag: Bolu – Istanbul

Vertrek naar Istanbul. Vrije namiddag voor uw persoonlijke bezoeken of shopping. Avondmaal en overnachting.

 

8ste dag: Istanbul – Brussel

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven. Aansluitend vlucht naar Brussel.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens