Schoolreis Magna Graecia

Magna Graecia, ofwel Groot-Griekenland, is de antieke benaming voor Zuid-Italië.

Schoolreis programma

1ste dag: Brussel – Napoli

Samenkomst op de luchthaven van Brussel. Vlucht “Volare” naar Napoli. Transfer per autocar naar jullie hotel in Sorrento of omgeving. Avondmaal en overnachting.

 

2de dag: Sorrento – Pompei – Napoli

Na het ontbijt, daguitstap. Bezoek aan de archeologische site van Pompeï. Aansluitend bezoeken we Napoli. Avondmaal in het hotel in Sorrento of omgeving. Vrije avond.

 

3de dag: Sorrento – Amalfi – Paestum

Vertrek na het ontbijt. Eerst doen we Amalfi aan. Amalfi is een vredige, pittoreske plaats gelegen aan de kronkelende, romantische gelijknamige kuststrook: “la Costiera Amalfitana”.  Het is omringd door natuurlijke schoonheid en geniet van een mild klimaat.  U vindt er vele historische  monumenten zoals de kathedraal en de oude papierfabriek. Namiddag bezoek aan de archeologische site van Paestum.  Avondmaal en overnachting in Paestum.

 

4de dag: Paestum – Lecce

Na het ontbijt vertrek naar Taranto. Die naam is afgeleid van Taras, zoon van Neptunus die hier als hoofd van een vloot aan land kwam zo’n 2000 jaar voor Christus. Het pittoresk, middeleeuws centrum en de mooie historische paleizen en kerken getuigen van een rijk verleden. Hierna reizen we naar de hoofdstad van Salento, Lecce.  Avondmaal en overnachting.

 

5de dag: Lecce 

Verblijf op basis van halfpension. Lecce is ontstaan in de periode van de Trojaanse Oorlog. Enkele interessante bezienswaardigheden zijn o.a. : Museo San Castromediano, Chiesa del Gesù, de kathedraal en de barokke kerk S. Croce. Maar Lecce biedt ook een typische locale gastronomie en staat bekend voor z’n oude ambachten.

 

6de dag: Lecce – Gallipoli – Otranto

Na het ontbijt, vertrek voor een dagexcursie. Eerste halte is Gallipoli : het historisch centrum met vele antieke constructies en fresco’s is zéker een bezoek waard. Verder naar Otranto waar u een duik neemt in de geschiedenis van het Middellandse Zeegebied. De Arabische invloed is duidelijk zichtbaar in de straten en in de versiering van de gebouwen. Terug naar Lecce voor avondmaal en overnachting.

 

7de dag: Lecce – Brindisi – Alberobello – Monopoli

Vertrek na het ontbijt. Eerste stop is Brindisi. Hier vind je een rijk patrimonium van natuur, cultuur, geschiedenis en gastronomie. Je kan er tal van kathedralen, gefortificeerde boerderijen en deftige paleizen bezoeken.  De rit gaat verder naar Alberobello waar je de typische ‘Trulli’ kan bewonderen, karakteristieke cirkelvormige huizen met puntige daken. Avondmaal en overnachting in Monopoli.

 

8ste dag : Monopoli – Castellana Grotte – Bari 

Na het ontbijt vertrekken we naar Castellana Grotte, een kleine artisanale stad. Op een paar kilometer buiten het centrum vind je de Grotte di Castellana, één van de grootste en meest spectaculaire speleologische complexen van Italië. Het daaropvolgende bezoek aan Bari kan er als volgt uitzien: wandeling langs de zeeboulevard, bezoek aan de basiliek van San Nicola in de oude stad en aan de nieuwe stad waar tal van mooie gebouwen staan uit het begin van de vorige eeuw. Terug naar Monopoli voor avondmaal en overnachting. 

 

9de dag :  Monopoli – Napoli – Brussel

Ontbijt. Transfer naar Napels. Vlucht ‘Volare’ naar Brussel.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens