Schoolreis Malta

Vlieg- en autocarreis van 8 dagen in half—of volpension

Brussel-Malta-Saint-Julians-La Valetta-Mdina-Rabat-Gozo-Marsalxlokk

Schoolreis programma

1ste dag: Brussel – Malta

Vlucht Brussel – Malta. Transfer naar het hotel in Saint-Julians of omgeving. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

2de dag: Saint-Julians – La Valetta

Na het ontbijt, vertrek per autocar naar La Valetta, hoofdstad van de republiek Malta. Bezoek aan de tuinen van Barracca, de kathedraal, het ‘Grand Masters’ paleis, het Museum of Fine Arts (schone kunsten) en het audiovisueel schouwspel ‘Malta Experience’ dat een beeld geeft van de Maltese geschiedenis. Terug naar het hotel. Vrije namiddag, avondmaal en overnachting.

 

3de dag: Saint-Julians – Mdina – Rabat –

kliffen van Dingli

Na het ontbijt vertrek voor een excursie van een halve dag. De eerste halte wordt in Mdina, de stad van de stilte, gehouden met een bezoek aan de kathedraal. In Rabat bezoeken wij de kerk en de grot van de heilige Paulus en het ambachtencentrum. De excursie eindigt met een bezoek aan de catacomben van St-Agatha en de kliffen van Dingli. Terug naar het hotel, vrije tijd, avondmaal en overnachting.

 

4de dag: Saint-Julians

Verblijf op basis van halfpension. Saint-Julians is dé toeristische badstad langs de noordkust van Malta, dus ook hét uitgaanscentrum van het eiland. Vrije dag voor ontspanning / shopping / persoonlijke bezoeken, enz.

 

5de dag: Saint-Julians – Gozo

Na het ontbijt vertrek voor een dagexcursie naar Gozo, groen heuvelachtig eilandje van amper 14 bij 7 km. Wij starten aan de westkust van Gozo aan de baai van Xlendi. Verder bezoeken wij Marsalforn, de Citadel van Victoria (Rabat), Dwejra Bay en de Fungus Rock en tenslotte bezoeken wij de megalitische tempels van Ggantija. Terug naar het hotel. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

 

6de dag: Saint-Julians – blauwe grot – Marsalxlokk – tempels van Hagar Qim

Na het ontbijt vertrek naar Marsalxlokk, grootste vissersdorp van Malta, waar wij bontgekleurde bootjes en vissers aan het werk zien . Verder bezoek aan de blauwe grot, een natuurmonument. Men kan ze bewonderen vanop de kust, maar een bezoek per boot kan ook (boottickets niet inclusief). Verder naar de tempels van Hagar Qim en een typische wijngaard. Terug naar het hotel, avondmaal en overnachting.

 

7de dag: Saint-Julians

Na het ontbijt ontmoeting met een ridder van de Orde van Saint- John’s (onder voorbehoud en afhankelijk van de beschikbaarheid op het ogenblik van de reservatie). De rest van de dag is vrij. Avondmaal en overnachting.

 

8ste dag: Saint-Julians – Brussel

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Brussel.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens