Schoolreis-Barometer

Korte peiling bij scholen over cultuur- en skireizen dit schooljaar

Duizenden jeugdverenigingen, speelpleinen, sportverenigingen konden afgelopen zomer probleemloos hun kamp of stage organiseren.
Vind je dan ook dat dit voor middelbare schoolreizen moet kunnen, met aangepaste protocollen én georganiseerd door specialisten?


Je gegevens worden conform de geldende privacywetgeving verwerkt door Solmar bvba. Door de peiling in te vullen voegen we je toe aan onze mailinglijst zodat we je af en toe op de hoogte kunnen houden. We engageren er ons sowieso toe dat je steeds eenvoudig kan uitschrijven onderaan iedere mailing.

Waarom deze peiling?

Zoals je ongetwijfeld al vernomen hebt, kunnen noch onze cultuurreizen noch onze skireizen voor middelbare scholen doorgaan. Het Ministerie van Onderwijs i.c. het Kabinet van minister Ben Weyts liet ons per mail weten dat zij te gepasten tijde gebruik wensen te maken van onze input en kennis om een eventueel plan op te stellen en zo tot een oplossing te komen.

Als jarenlange ervaringsdeskundige in het organiseren van schoolreizen kunnen wij een coronaproof project garanderen. Waar wij instaan voor de veiligheid van zowel de studenten als hun begeleiders, tijdens het vervoer en het verblijf in de vooraf gecheckte hotels.

Wat willen we bereiken?

De extra-murosactiviteiten die voor het basisonderwijs wel kunnen, de jeugdkampen die wel al mochten doorgaan, bewijzen dat het perfect mogelijk is om – mits inachtneming van de coronamaatregelen – een cultuur- of skireis in deze moeilijke tijden voor de studenten te organiseren. En dat het een échte verrijking kan zijn.

Al van verschillende scholen ontvingen we een bevestiging dat ze liever vandaag dan morgen de inschrijving overmaken.

Daarom willen we graag dat ook middelbare scholen hun cultuur- of skireis dit schooljaar nog kunnen realiseren. Met naleving van vooraf afgesproken protocollen.

Mocht je je ook kunnen vinden in dit standpunt, gelieve deze poll dan in te vullen. Zo kunnen we minister Ben Weyts overtuigen van het nut van dergelijke reizen voor de ontwikkeling van de student.

Wie zijn we?

Solmar reizen is de nummer 1 voor schoolreizen in België.