over ons

Solmar: 50 jaar trendsetter!

Tony Vetrugno

Eind jaren 60 heeft Tony Vetrugno, zoon van Italiaanse immigranten, een visie. Hij droomt van een vakantie in het zonnige zuiden en hij wil deze droom graag delen met vele anderen. 
 
Dat dit indruist tegen de tijdsgeest deert hem niet en op 6 januari 1972 richt hij zijn eigen reisbureau “Solmar” op. De zon en de zee klinken alvast door in de naam, maar het echte werk begint nu pas.
 
Met een aantal zelfgemaakte kortfilms en een gitaar onder de arm schuimt hij de provincie af met een heilige missie: de Limburgers een opening bieden naar de wereld. Tijdens die infoavonden legt hij de fundamenten van zijn succesverhaal.

Touroperator

In 1973 stampt Tony naast het reisbureau ook een touroperator uit de grond. Hierdoor zet hij met enkele andere voortrekkers het internationaal toerisme mee in de steigers in België, met Italië als een van de trekpleisters. Het levert hem een reeks nationale en internationale awards op.
 
Hij diversifieert gaandeweg het aanbod met nieuwe formules voor families, ouderen en zakenmensen. Naast de autovakanties zet hij ook de school- en cultuurreizen en de skivakanties naar Italië op de kaart, een segment waarin Solmar vandaag nog altijd marktleider is.

Beelden uit de oude doos

Maatwerk

Vandaag heeft Morena de fakkel van haar vader overgenomen. Samen met haar ervaren en enthousiast team doktert ze met de glimlach de meest geschikte reisformule uit voor alle reislustige klanten. 
 
Ze gaan voor niets minder dan het beste, de pioniersrol en de waarden van Tony Vetrugno indachtig. Het bestaande aanbod wordt voortdurend aangepast en vernieuwd, want maatwerk en innovatie zitten nu eenmaal in de genen.
 
En zo blijft Solmar in Limburg al 50 jaar lang dé referentie voor school- en groepsreizen, themareizen en individuele reizen.

Ooit terug naar Italië

Nu dochter Morena de fakkel heeft overgenomen, maakt vader en oprichter van Solmar Reizen een nieuwe jongensdroom waar in Zuid-Italië.
 
Kom tot rust in het klein paradijs van onze stichter Antonio Vetrugno: Masseria Antonio Augusto, een privéresort met negen kamers in Salento.
 
Hiermee is de cirkel helemaal rond.

Solmar kiest volop voor vernieuwing in schoolgroepsreizen.

50 jaar later is Solmar Reizen de nummer 1 voor schoolreizen in België geworden. 
Dochter Morena kiest dan ook volop voor de verdere uitbouw van deze specialiteit.
Op naar de volgende 50 jaar …

Video Romereis Heilig Graf Turnhout