Schoolreis Brighton

Schoolreis Brighton - Solmar Reizen

Schoolreis programma

1ste dag: België – Brighton

Vertrek ’s morgens per autocar aan uw school. In Calais schepen we in naar Dover. Verder per autocar naar Canterbury. Bezoek aan deze mooie middeleeuwse stad en haar indrukwekkende gothische kathedraal, waar aartsbisschop Thomas Becket in 1170 de martelaarsdood vond. Hierna rijden we dwars door het landschap van Kent en Sussex naar Brighton. Avondmaal en overnachting.

 

2de dag: Brighton

Wij bezoeken in de voormiddag Brighton. In het oude centrum vindt u de “Lanes”, een wirwar van straatjes met vele antiekwinkeltjes. Bezoek aan het Royal Pavilion, gelegen aan de stijlvolle jachthaven en gebouwd in oosterse stijl. ’s Middags lang de kust naar Hastings en Battle, bekend vanwege de historische Slag bij Hastings die in 1066 de geschiedenis van Engeland een dramatische wending gaf. De ruïnes van de abdij van Battle zijn geopend voor het publiek. Hastings is een sfeervolle badplaats met een schilderachtige visserswijk. Avondmaal en overnachting in Brighton.

 

3de dag: Royal Tunbridge Wells – Whitbread Hop Farm

’s Ochtends brengen wij een bezoek aan de Royal Tunbridge Wells, vroeger veel bezocht door de aristocratie van Engeland. Bezoek aan de tentoonstelling van “A Day at the Wells”, een attractie die de hoogdagen van de badplaats doen herleven, en aan de winkelpassage “Pantiles”. ’s Middags een bezoek aan Whitbread Hop Farm waar hop wordt verbouwd. Avondmaal en overnachting in Brighton.

 

4de dag: Arudel – Chichester

Het imposante Arundel Castle werd in Arundel gebouwd op het einde van de 11de-eeuw. Het is sedert meer dan 700 jaar de residentie van de hertogen van Norfolk en hun nakomelingen. Hierna rijden wij richting Chichester, een historisch plaatsje bekend voor zijn kathedraal. Aansluitend een bezoek aan de villa van Bignor waar de overblijfselen van een Romeinse villa met talloze mozaïeken kan worden bezichtigd. Avondmaal en overnachting in Brighton.

 

5de dag: Brighton – België

Vertrek naar Dover en inscheping naar Calais. Per autocar naar uw school.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens

Leerkracht, directie, administratief bediende, student