Schoolreis Italië Klassiekers

Deze onvergetelijke 11-daagse rondreis door Italië doet je de mooiste steden ontdekken: Pisa, Siena, Firenze, Rome, Ravenna en Venetië. Het hoogtepunt van de reis is Rome: de Eeuwige Stad, de onsterfelijke stad van parken en fonteinen, paleizen en kathedralen, van meesterwerken uit de Oudheid en de Renaissance.

Schoolreis programma

1ste dag: België – Italië

Vertrek in de vroege morgen per touringcar. Via Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland naar Italië. Roveleto: u verblijft in een door ons geselecteerd hotel op basis van halfpension.  

2de dag: Roveleto – Pisa – Lucca – Montecatini

Wij vertrekken vanuit Roveleto naar Pisa. Wij bezoeken in de stad o.a. de scheve toren, het baptisterium, de dom en il camposanto. Tweede stad op onze rit is Lucca. Prachtige middeleeuwse stad, gekend als de stad van de 100 kerken en als de geboorteplaats van “Giacomo Puccini”en “Luigi Boccherini. Lucca zal u zeker bekoren. Montecatini is het eindpunt van deze tweede dag. Verblijf in een door ons geselecteerd hotel op basis van halfpension.  

3de dag: Firenze

Na een versterkt ontbijt in ons hotel te Montecatini, vertrek voor uw dagbezoek aan Firenze. U bepaalt zelf uw bezoeken aan deze parel van Toscane. Graag zullen wij u helpen, indien u dit wenst, om uw dagindeling te plannen. Met o.a. bezoeken aan il Palazzo Vecchio, museo degl’ Uffizi, museo dell’Accademia, museo Pitti, museo Archeologico, museo dell’opera del Duomo, il Bargello enz. En bezoeken aan de kerken van San Lorenzo, il Duomo, il Battistero, San Marco, Santa Croce, Santa Maria Novella, San Miniato en anderen. De overdekte graanmarkt van Orsanmichele, il Ponte Vecchio, il mercato nuovo, il piazzale Michelangelo maken van deze pittoreske middeleeuwse stad een stad om nooit te vergeten. Avondmaal en overnachting in Montecatini.  

4de dag: Montecatini – San Gimignano – Siena – Rome

Vertrek ’s morgens naar Rome, met stops en bezoeken in verschillende steden. San Gimignano: dit stadje met haar 14 torentjes was het Pompei van de middeleeuwen. In 1928 werd San Gimignano tot nationaal monument verklaard. U bezoekt de Dom, het paleis van de Podestà, de Rocca, de kerken van San Agostino en San Pietro. Siena: volgens de legende werd deze middeleeuwse stad gesticht door Senio, zoon van Remus (één van de twee broers – naast Romulus – die Rome hebben gesticht). De jaarlijkse paardenrace “Il Palio” is wereldwijd bekend. Verder bezoekt u il Palazzo Pubblico, de Dom, het Baptisterium, het Dommuseum enz… Rome: in de vroege avond aankomst in de eeuwige stad. Intrek in het hotel, avondmaal vrije avond, overnachting. Verblijf in een door ons geselecteerd hotel, rekening houdend met uw wensen qua ligging.  

5de en 6de dag: Rome

U bepaalt zelf uw bezoeken aan de Eeuwige Stad. Mocht u het nodig achten, zullen wij u graag bijstaan bij het programmeren van uw bezoeken en uitstappen aan het Oude Rome, het Christelijke Rome en het Moderne Rome.  

7de dag: Rome – Assisi

Vertrek naar de stad van de heilige Franciscus. Verblijf in ons geselecteerd hotel in Santa Maria degli Angeli of omgeving op basis van halfpension. In de namiddag: bezoek aan de stad waar u o.a. de basiliek van Franciscus , Piazza del Comune, San Ruffino, Santa Chiara, San Damiano, Eremo delle carceri , rocca Maggiore e.a. zult bezichtigen.  

8ste dag: Assisi – Ravenna – Lido di Jesolo

Vanuit Assisi vertrekt u naar Ravenna. Hier bezoekt u o.a.: de Dom, San Vitale, San Apollinare Nuovo en San Apollinare in Classe, het mausoleum van Galla Placida en de San-Francesco kerk. Wij rijden verder naar Lido di Jesolo, waar u in de vroege avond toekomt. Intrek in ons geselecteerd hotel. Avondmaal, vrije avond (ontspanning en dansgelegenheid), overnachting.  

9de dag: Venetië

Na het versterkt ontbijt voert onze autocar u naar Punta Sabbioni waar u de vaporetto naar Venetië neemt. Venetië: is een unieke stad, die wij u zeker niet hoeven voor te stellen. U bepaalt zelf uw bezoeken aan o.a. de Piazza San Marco, de Accademia, het Dogenpaleis, het Palazzo Venier dei Leoni . En bezoeken aan de kerken van San Marco, Frari, Giovanni e Paolo, San Rocco e.a.. Dromen kan men aan de Punta della Dogana, het parkje van de Zecca, de trappen van San Giorgio. Met de boot of een “Gondola” kan u door de Canal Grande en kleinere kanaaltjes varen. Avondmaal en overnachting in Lido di Jesolo.  

10de dag: Verona – Milaan – België

Vandaag vangen wij de terugtocht naar België aan, maar eerst stoppen wij in Verona, stad van Julia en Romeo met haar indrukwekkende Romeinse arena en haar monumenten uit alle tijden. Vervolgens bezoeken wij Milaan. Het mooiste voorbeeld van Italiaanse gothiek is nog steeds “Il Duomo”. Wij bezoeken ook het klooster van Santa Maria delle Grazie, het stadscentrum en het wereldcentrum van de mode: met o.a. via Montenapoleone en de oudste winkelgalerij van Europa “ Galleria Vittorio Emanuele”. Avondmaal in een typisch Milanees restaurant. Nachtreis met 2 chauffeurs naar België.  

11de dag: België

Aankomst in de loop van de voormiddag.

Deze reis aanvragen

Reisgezelschap

Wanneer

Eventueel extra informatie

Contactgegevens